Ziplineparcours

De zipline avontuurparcours zijn een moderne versie van de bekende Canopy Trail uit Zuid-Amerika. Bij deze buitenattractie glijden de deelnemers tussen 15 en 400 meter aan een stalen kabel van boom tot boom.

Het recent ontwikkelde ziplinesysteem zorgt voor een vloeiende glijbeweging en een veilige landing op de platformen die zich in de boomkruinen bevinden. Een gebruiksvriendelijk systeem staat garant voor optimale veiligheid en plezier voor alle deelnemers en minimale personeelskosten voor de uitbater.

Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de meest veeleisende veiligheidsnormen en de toepassing van het interactieve riemschijf-karabijnhaaksysteem van SafeRoller, ook “continue zelfzekering” genoemd, waardoor een plotse volledige loskoppeling van de stalen kabel wordt verhinderd.

Om het zipline avonturenparcours te betreden, is er geen specifieke fysieke conditie vereist. Bij zipline parcours met een groot hoogteverschil tussen de start en het eindpunt, kunnen we een automatische kabelrem gebruiken in plaats van het afremmen van de deelnemer door de gebruikelijke kabeldoorhang. 
Het zipline avonturenpark kan uitgebaat worden als een zelfstandig profit center.

 

Het kan echter ook een aanvulling zijn van een avonturenpark of andere ontspanningsoorden. Bovendien bestaat niet enkel de zipline toepassing van boom tot boom, maar ook van mast tot mast (uit hout of staal), of van toren tot toren en over ravijnen, steengroeven, meren of rivieren.

KOREN SPORTS ontwerpt en bouwt sinds 2009 zipline avonturenparcours. We kennen ons vak en dankzij een uitgebreide ervaring kunnen we producten leveren van hoogstaande kwaliteit.