Your partner in adventure, sports and leisure infrastructure

Wie zijn wij

KOREN SPORTS werd opgericht in 1998 toen we onze visie over buitensport ontwikkelden. Ondertussen zijn we een toonaangevende onderneming op het vlak van buitensport in Zuid-Europa en bieden we innovatieve oplossingen en spannende activiteiten voor onze klanten. In 2000 bouwden we ons eerste hoog touwenparcours in Slovenië. Sindsdien fungeerden we als bouwer of consultant van meer dan 50 touwenparcours in 6 verschillende landen, waaronder zipline parcours, avonturenparcours in de boomtoppen, hoge touwenparcours, touwenparcours voor kinderen en mobiele touwenparcours. Om te voldoen aan de groeiende vraag van professionals op het vlak van avonturenparcours, ontwikkelen en testen we nieuwe oplossingen en activiteiten in onze Sloveense basis waar we meer dan 40.000 bezoekers per jaar ontvangen.   We beantwoorden aan de meest veeleisende Europese normen (EN 15567-1, EN 15567-2) om onze klanten de hoogste veiligheidsnormen te garanderen.

Ervaring

Van bij de start in 2000 bouwden we hoge touwenparcours en baatten we onze eigen parcours uit (5 centra) in Slovenië en Oostenrijk.. Dankzij deze ervaring konden we evolueren en nieuwe hindernissen, technieken en materialen ontwikkelen zodat we voortdurend verbeteringen konden garanderen. Alles wat we aanbevelen op het vlak van uitrusting, materiaal en hindernissen werd uitgeprobeerd en getest in onze eigen parcours. 
Dankzij onze ervaring als zowel parcoursbouwers als parcoursmanagers, kunnen wij onze toekomstige klanten van een uitgebreid en gepast advies voorzien.

s

Zorg voor veiligheid

Veiligheid gaat boven alles en is dan ook één van onze grootste bekommernissen. Precies daarom waren wij betrokken bij de opstelling van de Europse norm EN 15567-1, die de regels inhoudt die voor zowel de bouw als de uitbating van touwenparcours gelden. 
Alle parcours of klimmuren die we bouwen zijn in overeenstemming met de Europese normen en ze werden gecontroleerd door een erkend onafhankelijk controleorganisme alvorens ze worden opengesteld voor het publiek.

Milieubenadering

Bij de installatie van een avonturenparcours of een klimmuur, stellen wij tot doel u van een parcours te voorzien waardoor het bos en de natuurlijke omgeving optimaal tot zijn recht komt. We besteden daarom een bijzondere aandacht aan de omgeving en staan ervoor garant dat er geen vervuiling of schade wordt veroorzaakt bij de installatie van een KOREN SPORTS parcours of klimmuur. 
Bovendien garanderen we bij de demontage of bij aanpassingen van een activiteit, een bijzonder kleine impact op het milieu.


Opleiding ter plaatse

De veiligheid van de deelnemers aan een parcours valt onder de verantwoordelijkheid van elke parcoursmanager. Daarom voorzien we 50 opleidingsuren ter plaatse wanneer we een KOREN SPORTS touwenparcours afleveren zodat alle personeelsleden die betrokken zijn bij de uitbating volledig opgeleid zijn voor een doeltreffend toezicht op de deelnemers.